Crosby do konca kariéry "tučniakom", v Pittsburghu podpíše 12-ročnú zmluvu

29.06.2012 Celý región

Pittsburgh 28. júna (TASR) - Zámorský hokejový klub Pittsburgh Penguins podpíše v nedeľu s kapitánom Sidneym Crosbym 12-ročnú zmluvu v hodnote 104,4 milióna dolárov. Vo štvrtok o tom informovali zámorské médiá.

Dvadsaťštyriročný útočník sa bude môcť upísať "tučniakom" až 1. júla po otvorení trhu s voľnými hráčmi, keďže ešte mu stále plynie zmluva pre sezónu 2012/13. "Dnešok je skvelým dňom pre hokej a úžasnou správou pre klub a jeho fanúšikov," napísali v spoločnom stanovisku spolumajitelia Penguins Mario Lemieux a Ron Burkle. "Sidneymu sme vďační za všetko, čo spravil pre tím od svojho príchodu v roku 2005, či už na ľade, alebo mimo neho. Tešíme sa, že bude obliekať náš dres do konca svojej kariéry. Je to výnimočný hráč a ešte lepší človek, ideálny ambasádor klubu a mesta Pittsburgh."

Crosby, ktorého Pittsburgh draftoval v roku 2005 z prvého miesta, odohral v minulej sezóne z dôvodu zotavovania sa z otrasu mozgu len 22 zápasov, v ktorých nazbieral 37 bodov (8+27). V šiestich dueloch play off pridal ďalšie tri góly a päť asistencií. Počas doterajších siedmich sezón získal niekoľko individuálnych ocenení (Hart Memorial Trophy, Lester B. Pearson Award, Art Ross Trophy, Maurice Richard Trophy) a v roku 2009 aj Stanleyho pohár. Na konte má tiež olympijské zlato s Kanadou z domácich ZOH vo Vancouveri.
 

Vyberte región